Home » Uncategorized » Which Thanksgiving foods are lower in calories?

Which Thanksgiving foods are lower in calories?

green-bean-casserole

1. 1/2 cup dry roasted mixed nuts OR cheese and crackers (1.5 oz cheese and 4 whole wheat crackers)

Answer: cheese and crackers (320 cals) vs. nuts (410 cals)

2. 5 ounces of wine (red or white) OR a 12-ounce bottle of beer

Answer: 12 ounces of beer (150 cals) vs. wine (120 cals)

3. White dinner roll OR corn bread (tennis ball size)

Answer: dinner roll (135 cals) vs. corn bread (190 cals)

4. Mashed white potatoes OR mashed butternut squash (1 cup made with margarine and whole milk)

Answer: butternut squash (170 cals) vs. potatoes (240 cals)

5. White meat turkey OR lean pork tenderloin (5 oz serving)

Answer: turkey (195 cals) vs. pork tenderloin (250 cals)

6. Bread stuffing with vegetables OR macaroni and cheese (1 cup)

Answer: mac and cheese (280 cals) vs. stuffing (320 cals)

7. Cranberry sauce OR apple chutney (1/2 cup)

Answer: cranberry sauce (110 cals) vs. chutney (160 cals)

7. Sweet potato casserole with marshmallows OR green bean casserole (1 cup)

Answer: green beans (150 cals) vs. sweet potatoes (350 cals)

8. Pumpkin pie OR apple pie (1/6 of a pie)

Answer: pumpkin pie (300 cals) vs. apple pie (450 cals)

Article from Today.com

WIN 3 months FREE of my “Recipe Club” at the November nutrition clinic!!

“Healthy Holiday Tips and Recipes”

This is the time of year when we start baking our favorite holiday desserts and going to lots of holiday parties. Let me give you some great holiday tips and recipes that will help you avoid the holiday weight gain. These tips will also help you to feel better mentally and physically in order to combat the holiday stress.

I will teach you how to develop a long-term healthy lifestyle that will help you stay healthy and happy. 

Saturday, Nov. 19 @ 10 am – Virginia Garden Organic Grocery Store at the Virginia Beach Farmers Market

Cost – $35 bring a friend for FREE!! – Only 8 seats are available!

Register HERE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!